Ebben az írásomban szeretnék néhány fontos információt megosztani veled azzal kapcsolatban, hogy milyen lépéseket érdemes betartani annak érdekében, hogy sikeresek legyünk hosszú távon is. Ha már van ingyenes magazinod, akkor olvass tovább, ha még nincs, akkor ennek a tájékoztatónak a végén leírom, hogyan igényelhetsz egyet.
A sütemény receptek feltöltése rendívül egyszerű, de azért van néhány olyan tanács, amit érdemes megfogadni.
A Süti Világa magazinon:
- Csak saját recepteket használj! Tehát ne másolj ki más oldalakon található recepteket, hanem olyat ossz meg az emberekkel, amik a te, vagy a családod receptjei, amit már elkészítettél, és nagy sikert aratott az ismerőseid körében. Az nem probléma, ha más sütis oldalakon is ugyanúgy szól a recept, hiszen a zserbó receptjét például mindenki ugyanúgy ismeri, de ha te még sosem készítettél zserbót, akkor ne oszd meg csak azért, mert jól néz ki a mások által készített képeken. Nem vagyunk egyformák, a sütemények sem azonosak. Két ember két különféle módon készít el egy-egy tortát, édességet. Ezért arra kérlek, a te saját receptjeidet oszd meg, mindent úgy, ahogy te készíted.
A Süti Világa magazinon:
- Csak saját képeket használj! Vannak ugyan ingyenes oldalak, ahonnan reklámozási céllal is felhasználhatók a képek, de ezek egy saját recepthez nem lesznek megfelelők, hiszen az olvasó mást fog látni, mint ami a várható végeredmény. Tehát nem azt kapja, amit vár. A sütidet, aminek receptjét feltöltöd, fotózd le. Nem baj, ha nem tökéletes a felvétel, ennek a magazinnak pont az a lényege, hogy olyan sütemények kerüljenek fel, amiket egy egyszerű, kezdő, hétköznapi háziasszony is el tud készíteni. Nem cukrászokat keresünk, hanem finom és izgalmas ízeket, lelkes profi, vagy amatőr süti készítőket.
A Süti Világa magazinon:
- NE a linket oszd meg! Mit értek ez alatt? Ha esetleg van másik weboldalad, esetleg blogod, ahol korábban már megjelenítetted a süti receptedet, akkor nyugodtan másold át a receptet a Süti Világa magazinra is, de ne a linket írd be. Egyrészt csúnya, ha egy írásban csak link szerepel, másrészt nem azért van saját sütis magazinod, hogy egy másik oldalra küldd el az olvasót, hogy ott nézze meg a teljes receptet. A legfőbb hátránya viszont az, hogy linkkel nem tudsz majd részt venni a nyereményjátékokon sem, akkor sem, ha jelentkezel. Ott csak saját, teljesen feltöltött, fényképpel ellátott süti recepteket fogadunk el.
Mi az, aminek nagyon örülünk:
- Ha a Nagymama híresen finom süti-, vagy tortacsodái is bekerülnek a receptek közé.
- Ha megmutatod, hogyan készítesz sütiket a gyerekeiddel.
- Ha kitalált süti recepteket is megmutatsz nekünk.
- Ha nemcsak recepteket osztasz meg, de elmeséled a sütihez kapcsolódó élményeidet, történeteidet is.
- Ha tanácsokkal látod el a kezdő és leendő süti-tündéreket.
- Ha aktívan résztveszel a közösség életében: like-olod mások receptjeit, szavazol a nyereményjátékon résztvevőkre, véleményeddel, építő kritikáddal támogatod a sütiket megosztókat.
Mi az, amit kerülj el, ha csatlakozol:
- A durva kritikákat, csúnya beszédet. Építő jellegű kritikát a receptet megosztók örömmel fogadnak, de ezt a magazint nem profi újságírók, bloggerek, vagy cukrászok szerkesztik, hanem legtöbbünk egyszerű, hétköznapi háziasszony, aki hobbiszinten készít varázslatos finomságokat, ezért a durva, lekezelő beszólásokat kérlek, kerüld el, akkor is, ha a te süteményeid, amiket feltöltesz szerinted sokkal jobb másokénál. Észrevételeidet, véleményedet szívesen olvassuk.
Szívesen csatlakoznál, de nehéznek tűnik a receptfeltöltés?
Hidd el, nem az. Pont azért készítettem el ezt a kis segítséget, hogy még könnyebb legyen a szerkesztés. Olvasd végig a menüpontokat, és az alapján készítsd el a saját magazinodat. Nagyon könnyű, és hamar végzel vele. Az egyetlen hátránya, hogy amint megtapasztalod, mennyire jó és könnyű a receptfeltöltés, nem akarod majd abbahagyni. Ennek viszont mi nagyon-nagyon fogunk örülni.
Miért éri meg neked, ha velünk tartasz?
- Mert egy szép, színes magazinra összegyűjtheted a régi családi sütik receptjét, így azok örökre megmaradnak, nem kallódnak el költözéskor.
- Mert egy olyan csapat tagja lehetsz, akik hozzád hasonlóan lelkesednek az édességekért, tortákért.
- Sztorikat is elmesélhetsz, megoszthatod velünk élményeidet, sőt! Ha jelent meg süteményes könyved, azt is reklámozhatod az oldalon.
- Receptjeidet örömmel próbáljuk ki.
- A magazin reklámozását mi végezzük el helyetted, így lesznek látogatóid, de ami a legjobb, még a hirdetés kiemelésekből, reklámbevételekből is részesülsz, így receptjeiddel pénzt is kereshetsz.
- Résztvehetsz a nyereményjátékokon, amelyek mindegyikén ingyenesen pályázhatsz, viszont a nyeremények értékesek.
- Ráadásul itt mindannyian értékeljük a munkádat, hiszen imádjuk a finomságokat.
Nincs még magazinod, de szeretnél?
Hogyan tudsz szert tenni egy saját magazinra? Mutatom lépésenként!
1. lépés: Kattints IDE!
2. lépés: Töltsd ki a kért adatokat: név, jelszó, email cím. Domain névhez válaszd ki a neked tetszőt. Például agota (így, kisbetűvel írd, ne használj ékezeteket, tehát ha a választott domain név Ágota, akkor csak ezt írd be: agota). De azt is kérheted, hogy AZ ÉN SÜTIM, vagy KEDVENC SÜTIK, stb. Ez esetben így foglald le a domain nevet: azensutim; kedvencsutik.
3. lépés: Pipáld ki a két négyzetet!
4. lépés: Nyomj rá az Igénylés gombra!
5. lépés: Kapsz majd egy levelet, ahol meg kell erősítened az Igénylést. Nézd meg a Spam, Promóciók mappákat is, mert sokszor oda érkeznek a levelek, főként gmail-es postafiók esetén.
6. lépés: Várd meg, míg aktiválják a magazinodat. Erről tájékoztatást kapsz a megadott email címedre.
7. lépés: Amint aktiválták a magazinodat, be tudsz jelentkezni, és máris töltheted fel az írásaidat. A webirodádban a Kérdések-Válaszok (sötétszürke háttér, jobb oldalon) menüpont alatt megtalálod a segítséget a szerkesztéshez. A részletesebb, lépésről-lépésre szerkesztési útmutatót ezen az oldalon állítottam össze. Nézd végig a menüpontokat.
Velünk tartasz? Szeretettel várunk közösségünkben!
Kellemes időtöltést kívánunk, érezd jól magad az oldalon.
Süti Világa csapata